Απώλεια σωματικού βάρους

«Πω… πω…πήρα βάρος… Πρέπει να ξεκινήσω δίαιτα. Πάλι. Δεν θέλω καθόλου, δεν μπορώ αλλά πρέπει. Τι να κάνω αυτή τη φορά; Που να πάω; Θα τα καταφέρω; Και καλά θα τα χάσω, όμως μετά τι γίνεται; Αφού το ξέρω…το έχω ξαναζήσει. Θα τα χάσω και θα τα ξαναπάρω!». Η ίδια γνωστή ιστορία. Σας θυμίζει κάτι; Είναι ο γνωστός φαύλος κύκλος της δίαιτας. Οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον εαυτό μας και απαξίωση της προσπάθειας. Δεδομένη αποτυχία εξ’ αρχής. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Να αποφασίσετε ότι θέλετε να αλλάξετε και να πιστέψετε ότι μπορείτε. Τόσο απλά!

Ναι, η διαδικασία απώλειας βάρους προϋποθέτει οργάνωση, περιορισμό, συνέπεια και κόπο. Μαγικές λύσεις ΔΕΝ υπάρχουν! Υπάρχουν όμως διάφοροι τρόποι έτσι ώστε όλη αυτή η διαδικασία να σας γίνει ευχάριστη. Και μαζί θα τους ανακαλύψουμε όλους αυτούς τους τρόπους. Επομένως, αν έχετε συνδέσει τη λέξη δίαιτα με στερήσεις και απαγορευτικά καιρός να αλλάξετε γνώμη.

Μαζί θα ορίσουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής με σεβασμό προς τις διατροφικές προτιμήσεις σας, εκτιμώντας τη καθημερινότητα και τις ενεργειακές σας ανάγκες. Σκοπός είναι να μάθετε να τρέφεστε σωστά και όχι μόνο να χωρέσετε στο μικρότερο νούμερο. Ένα βήμα τη φορά μέχρι να φτάσετε στο στόχο σας. Ήρεμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Η διατροφή που θα ακολουθήσετε προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας έχει σαν σκοπό:

  • Να μπορείτε, στο μεγαλύτερο μέρος της, να την ακολουθήσετε και μετά το τέλος του προγράμματος απώλειας.
  • Να βελτιώνει και όχι να πλήττει τη κατάσταση θρέψης σας.
  • Να μπορεί να γίνει το βασικό μοντέλο διατροφής όλης της οικογένειας.
  • Να είναι συμβατή με την καθημερινότητα και τα ωράρια εργασίας σας.
  • Να σας είναι ευχάριστη, χωρίς να σας κάνει εξαιρετικά αντικοινωνικούς.
  • Να μην σας βάζει εκτός οικονομικού προϋπολογισμού.
  • Να μην καταστρατηγεί πλήρως τις Αρχές της Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας.

Μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας.

Προσοχή στις διάφορες δίαιτες που κυκλοφορούν και είναι στη «μόδα» κάθε φορά.