Διαχείριση Βάρους

Απώλεια - Αύξηση - Διατήρηση

Mπορεί παλιότερα ο διατροφολόγος να αφορούσε αποκλειστικά παχύσαρκα άτομα ή άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος όσο περνάνε όμως τα χρόνια η διατροφή και η διαχείριση του βάρους (αύξηση ή μείωση) αφορά όλο και περισσότερα άτομα. Η αιτία αυτής της αλλαγής; Καθαρά και αποκλειστικά η υγεία μας. Επομένως, στο διατροφολόγο καταφεύγουν τόσο άτομα που επιθυμούν την απώλεια βάρους όσο και άτομα που επιθυμούν την πρόσληψη βάρους (πχ ασθενείς που αναρρώνουν ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα που οδήγησαν σε απώλεια βάρους).
Ο ρόλος ενός διατροφολόγου είναι να εκπαιδεύσει τον πελάτη στη σωστή, ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή. Επιτυχία δεν είναι να χωρέσουμε όλοι στο μικρότερο νούμερο ακολουθώντας μια αυστηρή υποθερμική δίαιτα. Επιτυχία είναι η σταθεροποίηση του βάρους κι ας μην είναι το ιδανικό. Ας είναι λίγο παραπάνω ή παρακάτω από το ιδανικό φτάνει να είναι σταθερό.

Απώλεια σωματικού βάρους

Η διαδικασία απώλειας βάρους προϋποθέτει οργάνωση, περιορισμό, συνέπεια και κόπο.

Περισσότερα

Αύξηση σωματικού βάρους

Όπως και στην απώλειας βάρους, έτσι και στην αύξηση σωματικού βάρους χρειάζεται οργάνωση, συνέπεια και κόπος, γιατί μαγικές λύσεις ΔΕΝ υπάρχουν!

Περισσότερα

Διατήρηση Βάρους

Μετά την ολοκλήρωση του ατομικού σας προγράμματος ακολουθεί μια περίοδος παρακολούθησης, ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή πορεία σας.

Περισσότερα