Διατροφολόγος-Διαιτολόγος

Βαρβάρα Συμεωνίδου

Ονομάζομαι Βαρβάρα Συμεωνίδου.
Είμαι Βιολόγος αρχικά και κατόπιν Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MMedSci.
Κατάγομαι από τα Γρεβενά. Εκεί τελείωσα το 1ο Λύκειο Γρεβενών με έπαινο το 1989.
Εισήχθη το 1989 , με Πανελλαδικές εξετάσεις , στο Τμήμα Βιολογίας , της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιολόγος & Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MMedSci.

Το ενδιαφέρον μου για τη Διατροφή και το Μεταβολισμό με οδήγησαν στη Μ. Βρετανία και το Sheffield όπου ολοκλήρωσα με επιτυχία μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο Master of Medical and Science (MMedSci) in Human Nutrition.
Θεμέλιο της προσέγισής μου αποτελεί η διατροφική εκπαίδευση.
Για το λόγο αυτό εξειδικεύτηκα κυρίως στη Συμπεριφορική και Γνωσιακή αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας μέσα από ομαδική θεραπεία.
Ακολούθως , απέκτησα πτυχίο στη Διαιτολογία και Διατροφολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διατηρούσα Διαιτολογική Επιχείρηση στη Λάρισα από το 1997. Από το 2014 διατηρώ ιδιωτικό Διαιτολογικό γραφείο στην Ασκληπιού 21. Είμαι Υπεύθυνη σύμβουλος Διατροφής σε θέματα διαχείρησης βάρους, αντιμετώπιση κλινικών καταστάσεων που άπτονται της Διατροφής και τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς.
Η ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα διατροφής αποτελεί βασικό μου μέλημα, για το λόγο αυτό έχω παραστεί κατά καιρούς σε ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και σε ενημερώσεις σε σχολεία.
Η εμπειρία μου σε όλα τα περιστατικά που άπτονται της διατροφής είναι μεγάλη και η αγάπη μου για τη δουλειά μου ακόμη μεγαλύτερη.

Στόχος

Επιδίωξή μου είναι να γίνει συνείδηση οτι η Διατροφή μπορεί να γίνει μέσο καλής ΘΡΕΨΗΣ, καλής ΥΓΕΙΑΣ, σωστής ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , συνεχούς ΑΠΟΔΟΣΗΣ (σώματος και μυαλού) καθώς και ΟΜΟΡΦΙΑΣ.