Διατροφή και παιδί

Αν είστε γονιός τότε σίγουρα έχετε προβληματιστεί για τη διατροφή του παιδιού σας. Πόσες φορές πιάσατε τον εαυτό σας να στεναχωριέται επειδή: το παιδί σας δεν τρώει φρούτα και λαχανικά, θέλει να τρέφεται αποκλειστικά με μακαρόνια ή θεωρείτε ότι έχει εθισμό στη σοκολάτα. Μην στεναχωριέστε, σας το εγγυώμαι ότι δεν είστε ο μοναδικός γονιός που το ζει όλο αυτό.

Από τη φύση τους τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και ποικιλία από τροφές ώστε να λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται σε κάθε φάση της ζωής τους.  Τα οφέλη μιας σωστής διατροφής στην παιδική ηλικία είναι ευρέως γνωστά μιας και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή διασφαλίζει καλύτερη υγεία και πετυχαίνει την αναμενόμενη σωματική αύξηση και ανάπτυξη, αποφεύγοντας διάφορα διατροφικά προβλήματα που παραμονεύουν όπως: σιδηροπενική αναιμία, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.

Μαζί θα μοιραστούμε μυστικά της διατροφής και μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης θα γνωρίσετε και εσείς και τα παιδιά σας τα οφέλη μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής, ώστε το παιδί σας να αποκτήσει υγιεινές συνήθειες που θα το ακολουθήσουν και στην ενήλικη ζωή του. Τις ίδιες υγιεινές συνήθειες οφείλετε να ακολουθήσετε και εσείς σαν γονιός. Γιατί η σωστή διατροφή στην παιδική ηλικία είναι οικογενειακή υπόθεση. Πρότυπο των παιδιών είστε εσείς σαν γονείς, είναι πολύ σημαντικό να το θυμάστε αυτό. Είμαι εδώ λοιπόν, για τη διατροφική εκπαίδευση όλης της οικογένειας ώστε να ορίσουμε μαζί το διαιτολόγιο της οικογένειας, έχοντας σαν πρότυπο πάντα τη Μεσογειακή διατροφή.

Σκοπός της υπηρεσίας

  • Διατροφική εκπαίδευση όλης της οικογένειας σχετικά με τη διατροφή και τα οφέλη αυτής σε κάθε στάδιο της ζωής του παιδιού.
  • Σχεδιασμός ενός προσωπικού προγράμματος διατροφής, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του παιδιού στη συγκεκριμένη φάση της ζωής του. Το διαιτολόγιο θα περιλαμβάνει τροφές που αρέσουν στο ίδιο αλλά θα διευκολύνουν και το πρόγραμμα διατροφής όλης της οικογένειας.
  • Παρακολούθηση της ανάπτυξης του παιδιού και διαχείριση του βάρους του.

Σε περίπτωση διατροφικών προβλημάτων όπως π.χ. παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης ή σιδηροπενική αναιμία το διαιτολόγιο προσαρμόζεται αναλόγως.